I'm Waiting You
WELCOME



owner of this Blog

Assalamualaikum! My name is Asmira rosemine. 22 years old (what old?! young la. haha) Welcomes you all to come to my blog and I hate haters and copycats. You must be respectful to my blog if you want my respect for your blog! ('; 'this blog as my diary that you can read and see' SO ENJOY!


what you want? here!



Story About Links Goodies


chat with owner



Follow Mira


Triangle-Triangle


Owner blog Lydia Mira
Background Founder by Qay
Best view in Google Chrome only
Jom Buat AutoTweet!
Monday, June 25, 2012 | 7:48:00 PM | 0 BlackWhite
Onion Head Emoticons 16Di sebabkan aku bosan malam nie, so aku ringankan tangan nak aja korang cara buat AutoTweet di twitter (: sesiapa yang follow aku dia akan dapat Tweet dari aku, macam nie.

click me! 
so apa tunggu lagi? click! -> jom follow aku! Onion Head Emoticons 114if korang kepingin nak buat AutoTweet macam aku let's follow this step!
1. click nie, and daftar IFTT terlebih dahulu (join and create acct)
2. pergi kat ruang dashboard and click 'create a task'
3. click pada perkataan 'THIS'
4. kat bahagian nie 'Choose Trigger Channel' cari logo twitter pastu click. 
5. bahagian twitter 'Choose a trigger' pilih New Follower.
6. click 'Create Trigger'
7. then akan kuar macam nie, korang just click 'that' lepastu buat benda yang same kat step 4 tadi (:
8. kat bahagian Choose an action click 'post a new tweet'
9. isi la ayat pape yang patot untuk buat followers suke kat korang. hahaha. (**Full Name, User Name tuh biarkan jer, just tukar ayat yang '....is following me on Twitter')
10. YEAHHHH! last step! kihkihkih. click 'Create Task' and DONE! korang berjaya follow kesemua step AutoTweet nie!

**pics kat atas nie hanya untuk panduan korang je, but kalau tak berjaya nak follow kesemua step kat atas nie, tak dapat nak nolong, sorry yer.
banyak lagi kelebihan IFTTT nie sebenarnya contohnya macam evernote, youtube, dropbox and macam macam yang korang boleh dapat just click sini jer ifttt.com k chau dulu, Onion Head Emoticons 33


Older Post | Newer Post